Ministrul Energiei Virgil Popescu a discutat, luni, cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie, despre modalităţile concrete de coordonare a acţiunilor viitoare la nivel european pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi am avut, la Bruxelles, o întâlnire de lucru cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie. Am discutat despre situatia securităţii energetice la nivelul UE, diversificarea surselor si a rutelor de aprovizionare, despre investiţiile planificate de România în sector, inclusiv din perspectiva valorificării potenţialului rezervelor offshore din Marea Neagră”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook.
 
El a adăugat că „în contextul discuţiilor actuale legate de reducerea dependenţei energetice de Rusia, am discutat despre modalităţile concrete de coordonare a acţiunilor viitoare la nivel european şi, în paralel, de lansare a proiectelor regionale menite să identifice soluţii alternative de aprovizionare cu energie”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.