Consiliul de administraţie al producătorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, a aprobat miercuri reînnoirea contractului de mandat al directorului general, Virgil Marius Metea, pe o perioadă de patru ani, arată un comunicat transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, consiliul de administraţie, for în care deciziile sunt luate cu girul Ministerului Energiei, l-a ales ca preşedinte al board-ului pe Gheorghe Gheorghe - Gabriel, care l-a înlocuit pe Sebastian Tcaciuc, numit în funcţie pe 15 mai şi care a ajuns administrator la propunerea BERD.

Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Romgaz, l-a propus pe Gheorghe Gheorghe - Gabriel în funcţia de membru în consiliul de administraţie. 

Noul şef al CA al Romgaz a fost candidat din partea ALDE la alegeri, dar şi vice­preşedinte al Oficiului Na­ţional pentru Jocuri de Noroc (ONJC).

Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Acţiunile companiei se tranzacţionează pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%. Romgaz are în prezent o valoare de piaţă de 13 miliarde lei (2,9 miliarde euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.