Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, afirmă că renunţarea la proiectele iniţiate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă după anul 2026 ar presupune abrogarea tuturor actelor normative adoptate pentru implementarea reformelor prevăzute prin acel plan. Vîlceanu adaugă că "după 2026 PNRR nu este opozabil oricărei alte decizii pe care România o va lua la momentul acela".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"După 2026, într-un singur mod poţi să opreşti reformele pe care ţi le-ai asumat prin PNRR, practic să abrogi toate actele normative pe care le-ai elaborat în această perioadă în care trebuie să implementăm PNRR şi să ştiţi că sunt foarte multe. Nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva. România va arăta mult mai solid din punct de vere economic după 2026”, a afirmat ministrul Proiectelor Europene, miercuri, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind dacă România poate fi sancţionată în cazul nu continuă reformele demarate prin PNRR după termenul limită de implementare a planului.
 
În ceea ce priveşte procentul din Produsul Intern Brut (PIB) care ar urma a fi alocat pensiilor, care este de 9,4% din PIB, conform celor asumate prin PNRR şi asupra căruia partidele din coaliţia de guvernare nu cad de acord, ministrul a spus că "nu se pune problema de sancţiuni” dacă după 2026 acest procent va fi modificat, el explicând că "după 2026 PNRR nu este opozabil oricărei alte decizii pe care România o va lua la momentul acela".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.