Luna mai a venit cu o revigorare importantă a interesului pentru proiectele imobiliare şi încă nu se vede o scădere puternică a cererii, a declarat Cosmin Călin, director Large Corporate la Banca Transilvania, în cadrul videoconferinţei Profit.ro – Noi provocări pentru piaţa imobiliară în contextul COVID 19. Călin estimează că şantierele care sunt în construcţie vor fi finalizate în termen, în timp ce investiţia în proiecte noi va fi amânată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este un context atipic”, spune Cosmin Călin.

“Luna aprilie a fost total atipică, din cauza restricţiilor. De aceea, clienţii finali nu au putut să viziteze şantierele. Luna mai a arătat nişte rezultate interesante. Proiectele pe care le finanţăm şi le susţinem au avut o revigorare destul de mare. A fost foarte important faptul că şantierele au continuat, că au văzut un progres, chiar şi pe camere online, şi că activitatea nu s-a stopat”, afirmă el.

Călin se aşteaptă la o schimbare a preferinţelor consumatorilor, dar în acest moment Banca Transilvania nu vede o scădere puternică a cererii în proiectele pe care le finanţează.

“Şantierele care sunt la început o să aibă mai multe provocări. Poate o serie de dezvoltatori îşi vor amâna sau temporiza investiţia. Dar şantierele care sunt în curs şi au peste 60-70% grad de completare vor continua, iar livrările vor fi cel puţin în graficul estimat iniţial”, spune oficialul Băncii Transilvania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.