Debirocratizarea reprezintă una din cele mai mari probleme ale antreprenoriatului şi cel mai des întâlnită în mediul de afaceri, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Valentina Saygo, în cadrul videoconferinţei "IMM-urile, oxigen pentru România", organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Debirocratizarea reprezintă una din cele mai mari probleme ale antreprenoriatului şi cel mai des întâlnită în mediul de afaceri, cu un impact negativ asupra noastră a tuturor, atât cetăţeni, cât şi antreprenori. Mediul de afaceri este greoi, este marcat de schimbări legislative. Vin din zona de fiscalitate şi ştiu cu ce se confruntă, din păcate, colegii mei, chiar şi în această perioadă dificilă de evenimente imprevizibile, de schimbat lucruri peste noapte sau întârziate de lipsa de predictibilitate sau cele mai importante lucruri pe care mediul de afaceri le semnalează, faptul că nu sunt informaţi şi nu sunt îndrumaţi de către autorităţile publice din România", a declarat vineri secretarul de stat în minister Valentina Saygo, în cadrul videoconferinţei "IMM-urile, oxigen pentru România".

Desfăşuarea activităţii unei firme ar trebui să fie efectuată fără prea mare intervenţie din partea statului, pe principiul că, dacă nu poţi să-i ajuţi, măcar să nu-i împiedici, adaugă ea.

"Anul trecut, pandemia ne-a scos la inveală foarte multe disfuncţionalităţi, pe lângă cele economice pe care firmele le-au avut de-a face. Prin urmare, toţi ne dorim acelaşi lucru: stabilitate şi predictibilitate, ne dorim respect reciproc şi eficientizarea procedurilor greoaie, şi aici aş putea să vin cu foarte multe exemple din mediul de afaceri", a afirmat oficialul.

Secretarul de stat spune că va rămâne un antreprenor care le va face o viaţă cât mai uşoară antreprenorilor.

"Sunt, am fost şi voi fi până în măduva oaselor un antreprenor care încearcă tot posibilul să explice şi să facă o viaţă cât mai uşoară antreprenorilor. În momentul în care m-am prezentat la Ministerul Economiei, am venit şi eu cu întrebări fără răspuns, în mod special decontarea cheltuielilor pentru granturi. Cea mai mare provocare a fost să ofer claritate la întrebările pe care antreprenorii le aveau. Şi nu mi-a fost uşor să fac lucrul acesta, dar până la urmă am reuşit. Mai mult, portofoliul meu în cadrul Ministerului Economiei va fi pe debirocratizarea şi reglementare. Şi multe instituţii care au legătură cu debirocratizarea, cu declararea, cu controlul nu sunt în subordinea ministerului. Va fi nevoie de o îndelungă colaborae, de o reformă în adevăratul sens al cuvântului, de bunăvoinţă şi de 'suflecat mânecile' şi de a asculta antreprenorii care, aş putea spune, din partea guvernelor anterioare, poate că nu au fost ascultaţi, care sunt problemele cu care se confruntă", mai spune Valentina Saygo.

Parteneri ai videoconferinţei "IMM-urile, oxigen pentru România", organizată de  Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox. sunt Asociaţia Română a Băncilor (ARB), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIMMPR), Alpha BankUniCredit BankING Bank RomâniaUP Achiziţii.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.