Rudolf Vizental, CEO şi Co-fondator ROCA Investments, a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro – RoInvest, că HORECA, domeniul organizării de evenimente şi transportul aerian au fost ”brutal lovite” de pandemie, în timp ce alte sectoare au fost lovite de o altă criză, ”despre care nu se vorbeşte foarte mult”, criza materiilor prime. ” Dependenţa de China şi chiar de Asia este o sabie cu două tăişuri”, a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Cum se vede că au fost afectate companiile româneşti de pandemie? Exceptând două, trei sectoare care au fost brutal lovite, şi mă refer la HORECA, evenimente sau transportul aerian. Restul sectoarelor au fost mai mult afectate de o altă criză, de care nu se vorbeşte foarte mult, criza materiileor prime. Sunt multe companii care s-au trezit cu preţul materiilor prime chiar dublat în mai puţin de şase luni, un fenomem care a afectat modelul de business al fiecăruia”, a explicat  Rudolf  Vizental. 
El a menţionat că în prezent sunt o serie de tendinţe de independenţă economică regională. 
“Marii producătorii caută variante alternative mai apropiate, pe care le pot gestiona. Dependenţa de China şi chiar de Asia este o sabie cu două tăişuri”, a explicat  Vizental.
El a menţionat că o altă problemă a antreprenorilor este legată de dificultatea de a călători. 
Rudolf  Vizental consideră că multe companii româneşti aveau probleme şi înainte de pandemie. 
“Mare parte dintre ele aveau probleme de lichiditate, un grad mare de îndatorare. Acest lucru nu s-a rezolvat în pandemie. Pandemia a amânat anumite efecte, reuşind să le suspende, dar nu să le rezolve, chiar să le accentueze”, a afirmat Vizental care a precizat  că acestea trebuie reparate de la nivel strategic.

Stadiul actual al investiţiilor, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea lor sunt temele principale pe care speakeri de top le dezbat joi, la a doua ediţie a videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Partener al evenimentului este Cordia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.