Aproape un miliard de euro este investit de către fondurile de investiţii în obligaţiuni corporatiste din afara ţării, a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro „RoInvest”, Horia Gustă - Preşedinte, Consiliul Director, Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate, aproape un miliard de euro este investit de către fondurile de investiţii în obligaţiuni corporatiste din afara ţării. Şi ne întrebăm de ce nu vin mai multe companii româneşti la bursă şi de ce suntem nevoiţi ca industrie să ne ducem către companiile listate din afară şi poate că debirocratizarea ar fi un aspect care împiedică companiile. Sigur, bancabilitatea este importantă şi noi ne uităm la criterii pe care companiile trebuie să le îndeplinească atunci când trebuie să investim în ele. Suntem totuşi o industrie foarte bine reglementată", spune Horia Gustă.

Acesta invită companiile nelistate să vină către bursă, cu "acea transparenţă de care este nevoie".

"Vrem să atragem banii care astăzi stau în bănci - şi ştim cu toţii că sunt foarte mulţi bani care stau în bănci - vrem să atragem bani din zonele de criptomonede, care în ultima perioadă suportă volatilităţi care nu au toate în spate nişte fundamente reale. Vrem să atragem aceşti bani, pentru că suntem departe, din punct de vedere al raportării faţă de Europa - nu ne putem compara din punct de vedere al activelor cu cifre din statele din Europa Centrală şi de Vest, suntem cu 10 miliarde euro foarte departe de Polonia, care are active în administrare de peste 60 miliarde euro. Ne batem cu ţările din jurul nostru, Slovenia, Slovacia, Grecia şi suntem cu mult peste Bulgaria", a mai spus el.

Stadiul actual al investiţiilor, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea lor sunt temele principale pe care speakeri de top le dezbat joi, la a doua ediţie a videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Partener al evenimentului este Cordia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.