Preşedintele Ordinul Arhitecţilor din România, Alexandru Găvozdea, a afirmat că în ţara noastră locuinţa individuală şi semicolectivă reprezintă cel mai mare număr de autorizaţii de construire, pe locurile următoare aflându-se locuinţe colective, comerţ, transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În România, evident, locuinţele individuale şi semicolective reprezintă cel mai mare număr de autorizaţii de construcţie, urmate de locuinţe colective, comerţ, transport, producţie, logistică şamd”, a declarat Alexandru Găvozdea, joi, la videoconferinţa News.ro – Oraşul meu – Acasă şi la Birou. 
El a precizat că locuinţe individuale sunt realizate mai puţin în zone depopulate sau cu o densitate redusă populaţională, dar şi în zona cu un nivel de investiţie foarte reduse.
Alexandru Găvozdea s-a mai referit şi la ponderea sectorului de lucrări în funcţie de investiţiile noi şi intervenţiile pe clădiri existente, între România şi Europa. 
“La reabilitatea clădirilor existente, fie că sunt de patrimoniu sau nu, România stă la jumătate de media europenaă. Construim foarte mult noi, dar neglijăm fondul deja construit”, a explicat preşedintele Ordinului Arhitecţilor. 
El a mai transmis că în mediul rural se înregistrează o creştere a investiţiilor.
Videoconferinţa News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou” aflată la a treia ediţie, este un eveniment dedicat dezvoltării urbane şi metropolitane care îşi propune să aducă împreună dezvoltatori, constructori, arhitecţi, consultanţi, finanţatori, furnizori de utilităţi, specialişti în dezvoltare urbană, responsabili din administraţia locală şi centrală pentru discuta soluţii pentru o viaţă mai bună atât acasă, cât şi la birou, pentru un oraş smart, al timpurilor moderne.
Parteneri ai evenimentului sunt NhoodElcoIulius şi Atria Urban Resort. Parteneri media sunt Profit News TVKlarmedia şi Ordinul Arhitecţilor din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.