Tatian Diaconu, CEO Nhood România, consideră că regenerarea urbană nu este apanajul exclusiv al unei entităţi, ci este „un proces comunitar amplu”, din punct de vedere al complexităţii şi al duratei, el considerând că este foarte importantă comunitatea atunci când se pun bazele unor proiecte de regenerare urbană. „Se poate în România”; spune Diaconu la Videoconferinţa News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou”, arătând că s-au implementat în mai multe locuri din ţară proiecte în care a existat o viziune integrată de la început, pe de altă parte a existat o colaborare între dezvoltator şi administraţie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentantul Nhood România, care dezvoltă proiecte de regenerare urbană în Braşov şi Reşiţa, afirmă că acolo unde proiectele de regenerare urbană au funcţionat, a fost foarte importantă colaborarea între administraţia publică şi investitori, 
Diaconu a arătat că există, în România, două „judeţe tradiţionale” - judeţul Războieni, unde toată lumea se războieşte cu toată lumea şi judeţul Valea Plângerii
„Cred că există şi competenţe, atât în mediul privat, cât şi în administraţie ,există bani şi, mai mult, sunt lucruri care s-au făcut în trecut, s-au făcut multe greşite, din păcate vor fi greu de corectat unele dintre ele, sau va dura foarte mult timp, dar suntem aici pentru a propune soluţiile pentru viitor”, a declarat Tatian Diaconu joi, în cadrul videoconferinţei News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou”.
Tatian Diaconu consideră totodată că dialogul este „baza” în ceea ce priveşte dezvoltarea iar „dezvoltatorul trebuie să devină mai puţin dezvoltator meschin” şi să integreze, acolo unde se poate, nevoile comunităţii în proiectele pe care le implementează. 
„Modele există. Dacă vorbim de tranziţie, îmi permit să spun că această tranziţie ne priveşte pe toţi, probabil că primarul ar trebui să fie mai puţin om politic şi mai mult administrator, personal, sunt optimist pentru că văd lucruri bune care se întâmplă în oraşele noastre”, mai spune Diaconu.
Videoconferinţa News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou” aflată la a treia ediţie, este un eveniment dedicat dezvoltării urbane şi metropolitane care îşi propune să aducă împreună dezvoltatori, constructori, arhitecţi, consultanţi, finanţatori, furnizori de utilităţi, specialişti în dezvoltare urbană, responsabili din administraţia locală şi centrală pentru discuta soluţii pentru o viaţă mai bună atât acasă, cât şi la birou, pentru un oraş smart, al timpurilor moderne.
Parteneri ai evenimentului sunt NhoodElcoIulius şi Atria Urban Resort. Parteneri media sunt Profit News TVKlarmedia şi Ordinul Arhitecţilor din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.