FAN Courier, liderul pieţei de curierat, a înregistrat o creştere putenică a livrărilor după împunerea măsurilor de restricţie ca urmare a declanşării pandemiei Covid-19, lunile aprilie şi mai aducând un plus de peste 50% în privinţa numărului de comenzi, a arătat Felix Pătrăşcanu, managing partner FAN Courier, în Videconferinţa E-commerce Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După declanşarea pandemiei şi introducerea restricţiilor, vânzările şi livrările au scăzut drastic în prima săptămână şi, speriaţi, ne gândeam să facem restructurări, dar lucrurile au evoluat spre o creştere foarte mare, cu un vârf în aprilie şi mai, care s-a dus la peste 50-60% în privinţa volumului de livrări. Practic, ne-am trezit într-un Black Friday neanunţat, campanie pe care noi şi partenerii noştri o pregătim cu câteva luni bune înainte, pentru a fi OK în noiembrie", a spus Pătrăşcanu.

În total, în primele şase luni, FAN Courier a consemnat o creştere de 32% în privinţa numărului de comenzi.

"Am fost nevoiţi să angajăm şi, slavă Domnului, am avut de unde să angajăm, pentru că alte zone au avut de suferit, a se vedea HORECA, închirieri de maşini şi altele. A crescut foarte mult ponderea plăţilor online, a crescut foarte mult şi volumul livrărilor, şi mai ales în zona rurală, pentru că oamenii au reactivat casele de vacanţe sau au închiriat una. Spre exemplu, filiala Câmpina, unde aveam 800 de livrări zilnice, a ajuns la 1.000 - 1.500 de livrări în perioada Paştelui", a mai spus reprezentantul companiei.

Pătrăşcanu s-a arătat îngrijorat cu privire la previziunile macroeonomice, care arată o scădere a principalelor economii ale lumii, cum ar fi SUA sau ţările din vestul Europei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.