Central European Media Enterprises (CME), compania mamă a Pro TV, a înregistrat în primul trimestru venituri de 45,9 milioane de dolari în România, în creştere cu 18%, de la 38,9 milioane de dolari în urmă cu un an, în timp ce profitul operaţional a avansat 30,7%, rezultate care au avut o contribuţie importantă la rezultatele grupului, potrivit raportului financiar publicat joi de companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calculată în termeni comparabili (curs valutar constant), creşterea veniturilor CME pe piaţa românească a fost de 5,4%.

Grupul a obţinut în România un profit operaţional înainte de deducerea deprecierilor şi amortizărilor (OIBDA) de 18,89 milioane de dolari, în creştere cu 30,7% faţă de 14,46 milioane de dolari în intervalul similar al anului trecut. În termeni comparabili, avansul a fost de 16,7%.

CME deţine în România grupul Pro TV, care reuneşte şapte televiziuni, respectiv Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, MTV România şi Pro TV Internaţional, precum şi Pro TV Chişinău.

La nivel de grup, veniturile CME au crescut cu 24,6% (6,8% în termeni comparabili), la  139,18 milioane de dolari, în timp ce profitul OIBDA a avansat cu 45,4% (26,4%), la 30,66 milioane de dolari.

În Cehia, veniturile CME au avansat cu 30,6% (6,5% în termeni comparabili), la 51,53 milioane de dolari, iar profitul operaţional cu 43% (16,6% în termeni comparabili), la 15,37 milioane de dolari.

Compania este în curs de vânzare a operaţiunilor din Croaţia şi Slovenia, pe care nu le-a mai inclus în rezultatele financiare. Compania anticipează că tranzacţia va fi finalizată în trimestrul al doilea şi  intenţionează să folosească fondurile obţinute din vânzare pentru reducerea datoriilor. Această măsură, cumulată cu modificarea convenită a preţurilor, va duce la reducerea costului împrumuturilor cu circa 0,8 puncte procentuale, la aproximativ 3,2%.

Potrivit raportului, veniturile CME din publicitatea TV au urcat în primul trimestru cu 26% (7% la curs valutar constant).

CME este înregistrată în Bermude şi listată la bursa NASDAQ din New York şi la Bursa de Valori de la Praga. Grupul a fost înfiinţat de omul de afaceri american Ronald Lauder 1994. CME are operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Slovacia şi Slovenia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.