Veniturile Grupului Lenovo au crescut cu 22% între octombrie-decembrie 2020, la 17,2 miliarde de dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Lenovo anunţă o creştere a veniturilor din trimestrul trei (octombrie-decembrie 2020) al acestui an fiscal, ajungând la suma de 17,2 miliarde de dolari, cu 22% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut. A fost cel de-al doilea trimestru consecutiv de creştere record, determinată de performanţa bună a tuturor grupurilor de business ale companiei”, arată grupul.

Profitul înregistrat înainte de impozitare a crescut cu 52% comparativ cu trimestrul trei al anului fiscal anterior, ajungând la 591 de milioane de dolari.

Grupul Lenovo PCSD (PC and Smart Devices) a înregistrat creşteri ale veniturilor de până la 14 miliarde de dolari, cu 27% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Majorarea se datorează cererii crescute de PC-uri din întreaga lume.

”Accentul pus pe inovaţie a contribuit la consolidarea poziţiei de lider a companiei Lenovo, ce are o cotă de piaţă record de 25,3% la nivel global”, menţionează grupul.

Grupul MBG (Mobile Business Group), a înregistrat o creştere a veniturilor de două cifre comparativ cu trimestrul al treilea al anului anterior şi a reintrat pe o creştere a profitului, după impactul cauzat de pandemie. Mai mult de atât, grupul MBG a raportat cel mai profitabil trimestru de la achiziţionarea businessului Motorola de către Grupul Lenovo. Grupul MBG va continua să îşi valorifice portofoliul de produse şi funcţia 5G pentru a stimula creşteri viitoare.

Grupul DCG (Data Center Group) a înregistrat venituri record de 1,63 miliarde de dolari, datorate creşterii volumului de business, şi creştere a profitabilităţii de la an la an. Veniturile din segmentul enterprise au atins pragul de 1 miliard de dolari, cea mai mare sumă înregistrată în ultimii trei ani. 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.