Veniturile companiei de asigurări Euroins România au crescut cu 29% în trimestrul 3, la aproape 197 milioane de euro, iar cele ale Euroins Bulgaria cu 45%, la 89 milioane de euro, se arată într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Euroins Insurance Group a înregistrat venituri consolidate, conform IFRS, de peste 315 milioane de euro în trimestrul 3.

Profitul net consolidat al grupului este de aproximativ 6,9 milioane de euro, iar Euroins Bulgaria şi Euroins România sunt printre cele mai profitabile entităţi, urmate de ETI – asigurătorul de călătorii al Euroins, o companie pe piaţa asigurărilor de călătorie din Ucraina.

În acest trimestru, Euroins Macedonia de Nord a devenit lider de piaţă pe segmentul asigurărilor agricole, în ţara respectivă, iar performanţa profitabilă se va menţine, cu prognoza de realizare a unui profit net de un milion de euro până la finalul anului.

Euroins România a crescut tradiţional pe segmentul RCA, dar compania a înregistrat o creştere şi pe liniile de business Proprietate şi Călătorii.

”Rezultatul tehnic al companiei s-a înrăutăţit din cauza condiţiilor mai dificile de pe piaţa RCA din România, dar cu toate acestea, rezultatul final nu a fost afectat în mod semnificativ. Compania aşteaptă cu interes anunţatele schimbări legislative din domeniul RCA, care vor contribui la starea generală de sănătate a pieţei asigurărilor şi vor pune capăt, în sfârşit, abuzurilor practicate de către unele ateliere de reparaţii şi alte entităţi”, se mai arată în comunicat.

Potrivit unui raport publicat luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în al doilea trimestru al anului 2019, societăţile de asigurare au avizat un număr de 88.174 de dosare de daună în baza poliţelor de asigurare de răspundere civilă obligatorie (RCA), iar cele mai multe dosare de daună au fost avizate, în trimestrul II al anului 2019, la societatea Euroins, respectiv 30.472 dosare, şi la societatea City Insurance - 28.013 dosare.

Trei societăţi de asigurare au cumulat aproape 75% din numărul total al dosarelor de daună RCA avizate în trimestrul al doilea din 2019: Euroins SA (34,56% din total piaţă), City Insurance SA (31,77%) şi Omniasig VIG SA (8,39%).

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări care operează în regiunea CEE/SEE/CIS. Grupul cu sediul central în Bulgaria operează în nouă ţări europene şi deşine subsidiare de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. EIG operează de asemenea în Grecia şi Rusia, şi deţine o companie de asigurări de nişă în Spania şi Italia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.