Grupul Packeta, care deţine cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări de 43 de milioane de euro, în creştere cu 163%. În primul trimestru, Packeta a expediat 16,9 milioane de colete, cu 158% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Packeta vizează pentru 2021 o cifră de afaceri de 204 milioane de euro şi 70 de milioane de colete expediate, cu o valoare totală a acestora estimată la 3 miliarde de euro.

”Grupul Packeta, care deţine cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, din care face parte Coletăria.ro, expert în expedierea şi livrarea coletelor, a înregistrat în primul trimestru al anului, o cifră de afaceri record, de 43 de milioane de euro, în creştere cu 163% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest interval, numărul de colete expediate a ajuns la 16,9 milioane, în creştere cu 158% faţă de anul trecut. Şi numărul de puncte pick-up s-a majorat cu aproape 1.000 de unităţi, în primele trei luni ale anului 2021, ajungând, în total, la peste 7.200 (dintre care 4.933, în Republica Cehă)”, anunţă compania.

În 2020, Packeta a înregistrat venituri de 98 de milioane de euro.

„Toate pieţele unde este activ grupul Packeta au contribuit semnificativ la rezultatele record ale companiei. Am crescut în Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia şi, desigur, în România. Segmentul de livrare a coletelor între persoane fizice şi lansarea noului tip de puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate - lockerele Z-Box, au contribuit în mod semnificativ la creşterea din primul trimestru. În prezent, pregătim mai multe proiecte noi pentru clienţii noştri pe segmentul de livrare de colete, dar şi în zona serviciilor virtuale de comerţ online”, spune Simona Kijonková, fondatorul Zásilkovna şi CEO al Packeta Group.

Grupul a deschis 1.000 de noi puncte pick-up, ajungând la peste 7.200.

 „Pentru anul în curs, Coletăria.ro şi-a propus dezvoltarea reţelei din România cu 600 – 800 de puncte pick-up. Atingerea acestui obiectiv depinde, într-o mare măsură, de situaţia sanitară, de măsurile impuse de autorităţi etc., referitoare la pandemia de COVID-19. În prezent, reţeaua de puncte pick-up ale Coletăria.ro are o acoperire naţională în toate oraşele reşedinţă de judeţ şi suntem bine reprezentaţi în oraşele cu peste 30.000 de locuitori”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Lockerele Z-Box - puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate, alimentate de panouri solare şi controlate prin intermediul aplicaţiei mobile, au fost lansate la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut în Cehia, ţinta fiind de peste 500 de lockere Z-Box instalate în Cehia şi Slovacia până la finalul lunii mai, urmând să fie instalate, în perioada următoare, şi în România.

La sfârşitul anului 2021, numărul total de lockere Z-Box instalate va ajunge la câteva mii, creştere asigurată de extinderea locaţiilor din Cehia, Slovacia şi, de asemenea, de lansarea în alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Grupul Packeta vizează pentru 2021 o cifră de afaceri de 204 milioane de euro şi 70 de milioane de colete expediate, cu o valoare totală a acestora estimată la aproximativ 3 miliarde de euro. De asemenea, compania estimează creşterea numărului de puncte pick-up la 9.000 (5.000 în Cehia). Vor exista, în total, 43 de depozite cu o suprafaţă totală de 100.000 de metri pătraţi.

În strategia de dezvoltare pe noi pieţe, Packeta se va concentra asupra Orientului Mijlociu, unde livrează în prezent colete către Emiratele Arabe Unite. Până la sfârşitul anului, planifică să lanseze servicii către încă alte 8 ţări din această regiune.

”Coletăria.ro continuă investiţiile începute în anul 2020 pe piaţa din România pentru dezvoltarea afacerii, operaţiunile din România urcând ca importanţă în regiune, pe fondul rezultatelor obţinute anul trecut. Investiţiile sunt direcţionate către deschiderea a două noi depozite de câte 4.000 de metri pătraţi fiecare, la Oradea şi la Bucureşti”, arată compania.

În prezent, Coletăria.ro operează 2 depozite în România: unul la Bucureşti, hub regional, ce permite livrări directe de colete în România, Bulgaria, şi Grecia, cu un timp de livrare  estimat între 24 până la 72 de ore şi unul la Oradea, amplasat în apropierea vămii Borş, la graniţa cu Ungaria pentru a facilita magazinelor online din UE transmiterea rapidă a coletelor în şi din România. Totodată este un hub foarte important pentru magazinele online din vestul României, care pot trimite mai rapid coletele atât în ţară, cât şi în afară. 

Coletăria.ro este expert în expedierea şi livrarea coletelor şi parte a grupului Packeta, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est. Compania a intrat pe piaţa din România în urmă cu doi ani. Până în prezent, grupul Packeta a transportat mai mult de 20 de milioane de colete şi operează peste 7.200 de puncte pick-up în Europa Centrală şi de Est.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.