Apple şi ceilalţi producători de smartphone-uri au înregistrat scăderi dramatice ale vânzărilor de telefoane în China, din cauza coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Februarie a fost o lună neagră în China, inclusiv pentru producătorii de smartphone-uri, care şi-au văzut vânzările reduse cu mai bine de jumătate.

6,34 milioane de smartphone-uri au fost vândute în luna februarie în China. Faţă de cele 14 milioane livrate în aceeaşi lună de anul trecut, scăderea este de 54,7%.

Vânzările de smartphone-uri din China s-au aflat luna trecută la cel mai slab nivel cel puţin de când autorităţile chineze au început să facă publice aceste informaţii, adică 2012.

Cel mai mult au avut de pierdut producătorii de smartphone-uri cu Android. Dacă în urmă cu un an aceştia cumulau 12,72 milioane de unităţi vândute, luna trecută au ajuns la doar 5,85 milioane de unităţi.

Nici Apple nu se poate lăuda că a scăpat cu bine. Compania americană a livrat 494.000 de unităţi, mult sub cele 1,27 milioane de unităţi vândute în urmă cu un an. În ianuarie, Apple vânduse peste 2 milioane de telefoane.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.