Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea pachetelor de active ale combinatului Oltchim, aflat în insolvenţă, a fost prelungit până în 6 iulie, arată un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în martie, termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea activelor Oltchim a fost prelungit cu trei luni, până la 26 iunie, motivul invocat atunci fiind că s-ar fi primit solicitări de la firme interesate.

Peste zece investitori care au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare ar putea depune oferte definitive pentru cumpărarea activelor până la termenul limită din 26 iunie, a declarat marţi, pentru News.ro, administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active.

Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.