Poşta Română urmează să semneze contractul pentru 350 de biciclete electrice pentru poştaşi, care vor intra în posesia companiei în maximum două luni, după ce a achiziţionat anul trecut 25 de biciclete electrice. . De asemenea, Poşta Română a demarat o altă procedură pentru achiziţia altor 1.000 de biciclete, preţul acestora fiind estimat între 4.000 şi 5.000 lei bicicleta, a declarat luni Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am cumpărat 25 de biciclete anul trecut, le-am testat. Am mai demarat procedura de achiziţie pentru 350 la începutul anului. Procedura de achiziţie s-a finalizat, urmează să semnăm contractul şi în maxim două luni să le avem. Tot acum am demarat o altă procedură de cumpărare a 1.000 de biciclete, care va dura şase luni-un an de zile până când le vom lua. Am estimat undeva între 4.000 şi 5.000 lei bicicleta”, a declarat luni Valentin Ştefan, care a spus că nu ştie cine a câştigat contractul.

În noiembrie anul trecut, Poşta Română a achiziţionat 25 de biciclete electrice, într-o etapă pilot, menite să contribuie la reducerea emisiilor de carbon şi la diminuarea impactului asupra mediului, tocmai pentru că activitatea poştală se desfăşoară cu intensitate în aglomerarea urbană.

”Bicicletele electrice Devron sunt confecţionate din aluminiu pentru o greutate redusă şi rezistenţă crescută, sunt dotate cu un motor de 250 W şi au o autonomie de 60-80 km, viteza fiind limitată la 25 km/h. Totodată, sunt echipate cu furcă cu sistem de amortizare a şocurilor şi un şezut comfort line care asigură o deplasare comodă a factorilor poştali. Valoarea totală a contractului este de 120.000 lei şi reprezintă atât contravaloarea bicicletelor, cât şi a dotărilor opţionale specifice, respectiv geantă portbagaj în spate şi coş de metal în faţă”, anunţa atunci compania.

Acest lot de biciclete urma să ajungă la factorii poştali din judeţul Ilfov şi Bucureşti.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.