Utilizatorii WhatsApp vor putea utiliza servere proxy pentru a accesa serviciile platformei, în ţările unde acestea sunt blocate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un server proxy este un intermediar între utilizatori şi serviciile web şi acţionează ca un filtru web care permite internauţilor să evite restricţiile şi cenzura.

WhatsApp a spus că suportul proxy pentru aplicaţie este acum disponibil oficial pentru utilizatorii cu cea mai recentă versiune.

Utilizatorii din ţări precum Iran şi Siria au folosit servicii de reţea privată virtuală (VPN) pentru a naviga în jurul cenzurii pe internet.

”În cazul în care aceste opriri continuă, sperăm că această soluţie va ajuta oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură şi de încredere”, potrivit companiei.

Serviciul de mesagerie a declarat în septembrie că WhatsApp ”va face orice”, în limita capacităţii sale tehnice, pentru a menţine serviciul accesibil şi că nu blochează numerele de telefon iraniene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.