UTI Facility Management, companie a Grupului UTI care implementează sisteme complexe şi furnizează servicii pentru cele mai mari aeroporturi din România şi din regiune, instalează echipamente de scanare a bagajelor în aerogări din ţara noastră în valoare de peste 11 milioane de euro. Conform unui contract încheiat recent, compania este partener autorizat pentru piaţa românească al celebrului producător britanic de tehnologie de detecţie cu raze X, Smiths Detection. Specialiştii UTI instalează şi pun în funcţiune echipamentele şi sistemele dezvoltate de acest furnizor în cadrul unor contracte începute în 2019 şi 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca vor fi instalate de către UTI Facility Management echipamente de ultimă generaţie pentru scanarea bagajelor de cală şi de mână cu tehnologie de tip computer tomograf, cu radiaţii X şi algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive. Echipamentele de detecţie vor fi integrate cu un sistem de returnare automată a tăvilor, ceea ce va simplifica şi reduce timpul petrecut pentru controlul de securitate.

Şi pentru Aeroportul Internaţional din Iaşi compania a livrat şi pus în funcţiune echipamente de scanare a bagajelor de cală cu tehnologie de tip computer tomograf şi algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive lichide. Aceleaşi tehnologii vor fi funcţionale şi pentru aerogara din Suceava, începând cu luna octombrie 2020.

În cadrul Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti, la finele acestui an controlul bagajelor se va realiza cu echipamente extrem de performante, marca Smiths Detection, care vor scana obiectele pasagerilor cu două unghiuri de vizualizare şi vor detecta urmele de substanţe explozive.

Pentru Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu, UTI Facility Management implementează un proiect de securitate care presupune şi instalarea de echipamente de scanare a bagajelor de cală conform celor mai noi standarde aeronautice. Contractul va fi finalizat la sfârşitul lui 2020.

Compania membră UTI contribuie la construcţia şi dotarea cu sisteme de securitate de ultimă generaţie a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

”În acest obiectiv vital pentru dezvoltarea economică a ţării noastre, vom instala echipamente de scanare a bagajelor de cală şi de mână cu tehnologie de tip computer tomograf, cu radiaţii X si algoritmi de detectie automată a substanţelor explozive, echipamente de scanare a bagajelor cu două unghiuri de vizualizare şi de detecţie a urmelor de substanţe explozive”, anunţă compania.

Sistemele de detecţie a substanţelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi şi alarma personalul care asigură securitatea în aeroporturi despre prezenţa unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziţia sau orientarea încărcăturii periculoase.

Conform reglementărilor aeronautice, toate sistemele EDS pentru scanarea bagajelor de cală trebuie să corespundă standardului 3, iar cele pentru controlul bagajelor de mână care conţin computere portabile, aparate electrice de mari dimensiuni, precum şi lichide, aerosoli şi geluri trebuie să respecte cel puţin standardul C3.

UTI Facility Management instalează echipamente care sunt conform standardului C3, prin urmare pasagerii nu vor mai fi nevoiţi să scoată din bagajele proprii laptop-urile sau lichidele înaintea controlului,susţine compania într-un comunicat.

În aeroporturile în care funcţionează soluţii EDS de ultimă generaţie, integrate cu sisteme automate de returnare a tăvilor, călătorii petrec mai puţin timp în filtrele de control, evită folosirea tăvilor atinse de foarte multe persoane, iar autorităţile aeroportuare au posibilitatea să proceseze mai mulţi oameni într-un timp mai scurt, la un nivel de securitate ridicat.

Prin parteneriatul cu Smiths Detection, UTI Facility Management devine nu doar furnizor autorizat pe piaţa din România pentru sisteme de scanare şi detecţie cu raze X, dar va avea posibilitatea să-şi instruiască personalul propriu în centrele de producţie ale gigantului britanic specializat în sisteme de securitate antitero.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.