Banca chineză ICBC, cea mai mare bancă din lume după active, a plătit o răscumpărare infractorilor cibernetici care au spart sistemul informatic al diviziei americane a instituţiei financiare, săptămâna trecută, a declarat luni un reprezentant al bandei de ransomware Lockbit, într-un comunicat citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de presă nu a putut verifica în mod independent.

Divizia americană a băncii a fost lovită de un atac de tip ransomware care a perturbat tranzacţiile de pe piaţa titlurlor de Trezorerie din SUA, joia trecută.

”Au plătit o răscumpărare, afacere încheiată”, a declarat reprezentantul Lockbit pentru Reuters, prin intermediul Tox, o aplicaţie de mesagerie online.

Atacul cobernetic împotriva băncii chineze  ICBC a făcut ca unitatea sa din SUA să datoreze temporar Bank of New York Mellon 9 miliarde de dolari, ca urmare a tranzacţiilor nerezolvate, determinând societatea-mamă să injecteze un capital semnificativ în divizie pentru a deconta tranzacţiile, au spus surse familiare cu problema, citate de Reuters.

BNY Mellon şi-a primit banii ulterior, au spus sursele.

Atacul, confirmat joi de ICBC, este cel mai recent dintr-un şir de cereri de răscumpărare ale hackerilor din acest an.

ICBC Financial Services, unitatea din SUA a băncii chineze, a declarat joi că investighează atacul care a perturbat unele dintre sistemele sale şi că face progrese către recuperarea din acesta.

Reprezentanţii ICBC le-au spus participanţilor de pe piaţă, la un apel organizat de grupul industrial Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA), vineri, că a angajat o terţă parte pentru a se asigura că sistemele sale sunt sigure, au spus surse.

ICBC nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.