Mai multe zone din Capitală, din zona de nord, dar şi din sectoarele 2 şi 3, au fost afectate miercuri de o pană de curent, din cauza unei avarii la o staţie a Transelectrica. Transelectrica a anunţat că au loc intervenţii pentru reluarea alimentării cu energie electrică. E-Distribuţie Muntenia a transmis că defecţiunea nu este în instalaţiile sale, dar a afectat alimentarea unor staţii operate de companie. Metrorex a anunţat că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera, dar că problemele au fost remediate, iar circulaţia trenurilor nu a fost afectată. Şi iluminatul stradal şi semafoarele au fost afectate în anumite zone, fiind necesară intervenţia poliţiştilor de la Brigada Rutieră. Transelectrica a transmis că alimentarea cu energie electrică în zonele afectate a fost reluată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

" La ora 17.40 toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi:", precizează Transelectrica.

Pana de curent a fost provocată de o avarie la o staţie a Transelectrica, au precizat reprezentanţii societăţii.

"Miercuri, 1 noiembrie, la ora 16.44, s-a înregistrat o avarie în reţeauaTranselectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. În acest moment, se lucrează pentru realimentarea cât mai rapidă a tuturor consumatorilor afectaţi", anunţă pe pagina sa de Facebook Transelectrica.

Enel a transmis că pana de curent afectează partea de nord şi de est a Bucureştiului.

"În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în reţeaua de electricitate din zona Bucureşti, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor staţii de transformare operate de E-Distribuţie Muntenia în partea de nord şi de est a Bucureştiului. E-Distribuţie Muntenia lucrează pentru alimentarea clienţilor, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol", anunţă societatea.

Urmare a penei de curent inregistrata astazi in Bucuresti, Metrorex face precizarea "că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera.

"Problemele au fost remediate. Circulatia trenurilor de metrou nu a fost afectată", a transmis regia.

Şi IGPR a semnalat că în sectoarele 1 şi 2, în zonele Barbu Văcărescu- Pipera- Tei-Pantelimon, nu au funcţionat iluminatul stradal şi nici semaforizarea, fluenţa traficului rutier fiind asigurată de către poliţişti din cadrul B.P.R.

O pană de curent de proporţii similare a afectat zone din Bucureşti şi din judeţul Ilfov în 21 octombrie, fiind vorba despre o avarie  în staţia electrică 220 / 110 /10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunţa Transelectrica.

Atunci, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.