Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost depuse şase oferte pentru construirea Tronsonului 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş. Câştigătorul contractului va avea la dispoziţie maximum 48 de luni dintre care 12 luni de proiectare şi 36 de execuţie) şi 1,71 miliarde de lei, fără TVA, pentru a finaliza proiectul. Printre ofertanţi sunt trei asocieri de firme din Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit CNAIR, până la termenul limită au depus oferte următorii operatori economici: Asocierea Automagistral Pivden - Rostdorstroy (Ucraina), Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia), Makyol Insaat Sanyi Turizm Ve Ticaret A.S. (Turcia), Mapa Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia), Porr Construct SRL (România) şi WeBuild SPA – Milano (Italia).

Tronsonul 2 are o lungime de 19,92 km şi o valoare estimată a contractului de 1.713.508.700,36 Lei, fără TVA.

Perioada de proiectare şi execuţie pentru acest tronson este de 48 de luni, din care 12 luni perioadă de proiectare şi 36 de luni perioadă de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanţi până la maxim 10 ani.

”Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT - Comprehensive şi anume intercoridorul Moldova - Transilvania. În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentaţiei de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice”, arată CNAIR.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Au fost depuse şase oferte pentru construirea Tronsonului 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş! Pentru proiectare şi execuţia celor aproximativ 20 de km ai acestui lot (Avrig-Arpaşu de Jos) au depus oferte constructori şi asocieri de constructori din Ucraina, Turcia şi Italia, dar şi ai subsidiarei din România a unei companii din Austria”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.
 
Ministrul Transporturilor a mai spus că maximum 48 de luni dintre care 12 de proiectare şi 36 de execuţie şi 1,71 miliarde lei, fără TVA, va avea la dispoziţie câştigătorul contractului pentru a finaliza proiectul.
 
„Autostrada Sibiu-Făgăraş (68,05 km) este formată din 4 tronsoane şi face parte din Intercoridorul Moldova-Transilvania al reţelei de transport european TEN-T Coprehensive. Construirea aceste autostrăzi va finanţată din fonduri europene alocate prin Programul Transport”, a mai precizat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.