Mai multe bănci ruseşti au declarat duminică că vor începe în curând să emită carduri folosind sistemul operatorului chinez de carduri UnionPay, cuplat cu propria reţea Mir a Rusiei, după ce Visa şi MasterCard au declarat că suspendă operaţiunile în Rusia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţurile privind trecerea la UnionPay au venit duminică de la Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei, precum şi de la Alfa Bank şi Tinkoff.  

Alpha Bank Romania precizeaza ca nu are nicio legatura si niciun fel de relatie cu Alfa-Bank Rusia si nici cu vreun alt grup financiar-bancar prezent in Rusia, Belarus sau Ucraina. Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Niciuna dintre subsidiarele Alpha Bank Group nu are vreo legatură şi nu este in niciun fel asociată cu Alfa-Bank Rusia.

Şi Mastercard şi Visa au anunţat sâmbătă că îşi suspendă serviciile în Rusia în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei de către această ţară.

Mastercard a transmis, sâmbătă, că băncile ruseşti nu vor mai fi susţinute de reţeaua sa şi că orice card emis de companie în afara ţării nu va funcţiona la comercianţii sau bancomatele ruseşti. 

Visa a transmis că va lucra pentru a opri toate tranzacţiile din ţară în zilele următoare, iar cardurile Visa emise de instituţii financiare din afara Rusiei vor înceta să funcţioneze şi pe teritoriul ţării. 

Duminică, American Express a anunţat la rândul ei că suspendă “toate operaţiunile” în Rusia şi în Belarus.

Compania a precizat că a luat decizia având în vedere “atacul nejustificat al Rusiei care vizează poporul ucrainean”.

“Drept urmare, cardurile American Express emise global nu vor mai funcţiona la comercianţii sau la ATM-urile din Rusia. În plus, cardurile emise local în Rusia de băncile ruseşti nu vor mai funcţiona în afara ţării, în reţeaua globală American Express. De asemenea, încheiem toate operaţiunile legate de Belarus”, se arată într-un comunicat al American Express.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.