Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri că s-a făcut un pas important pentru construcţia unui nou pod peste Siret în judeţul Galaţi, fiind desemnat câştigătorul pentru construcţia un pod la Cosmeşti, pe DN 24. Investiţia este estimată la peste 146 de milioane de lei. Durata contractului de proiectare şi execuţie este de 24 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit CNAIR, ofertantul desemnat câştigător este asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Tehnostrade SRL, cu preţul de 146.498.575,53 lei fără TVA.

Durata contractului de proiectare şi execuţie este de 24 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor va fi 120 de luni.

Conform sursei citate, actualul pod peste râul Siret la Cosmeşti (jud. Galaţi) a fost construit în perioada 1921-1924. Investiţia constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret şi a unui pasaj peste calea ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tişiţa - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iaşi, în comuna Cosmeşti, judeţul Galaţi, fiind o variantă de ocolire a localităţii Cosmeşti in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulaţie a podului nou, partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcţional doar pentru calea ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărăşeşti – Tecuci şi construcţia a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

CNAIR a precizat că "semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităţilor legale privind elaborarea şi avizarea contractului".

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Pas important pentru construcţia unui nou pod peste Siret în judeţul Galaţi! CNAIR a desemnat câştigătorul contractului pentru proiectarea şi execuţia Podului de la Cosmeşti, pe DN24. Antreprenorul român are la dispoziţie 5 luni pentru proiectare şi 19 luni pentru construcţia efectivă”, a scris, miercuri, pe Facebook, Sorin Grindeanu.  

Acesta a precizat că în cadrul Contractului în valoare de 146,49 milioane de lei fără TVA, finanţat din fonduri europene, trebuie executate următoarele lucrări: 

- construcţia noului pod rutier peste râul Siret; 

- construcţia unui sector nou de drum (în lungime de aproximativ 6 km); 

- amenajarea unui pasaj rutier peste calea ferată Mărăşeşti – Tecuci 

După finalizarea lucrărilor noul traseu va asigura ocolirea comunei Cosmeşti tranzitată acum de DN24 pe relaţia Tişiţa - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna – Iaşi. 

Actualul pod de la Cosmeşti peste râul Siret a fost construit în perioada 1921-1924. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.