Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că va fi lansat din nou în licitaţie contractul pentru construirea secţiunii Chiribiş-Biharia a Autostrăzii Transilvania şi a precizat că perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de 6 luni iar cea pentru execuţia lucrărilor va fi de 18 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Joi, 11 august 2022, CNAIR CNAIR SA a transmis la ANAP documentaţia de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziţie publică pentru PROIECTARE ŞI EXECUŢIE pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău - Borş, Subsecţiunea 3C2 Chiribiş - Biharia (km 30+550-km 59+100)”, a transmis, joi seară, CNAIR.  

Sursa citată a precizat că, după validarea documentaţiei, CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă a contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. 

Subsecţiunea 3C2 (Chiribiş – Biharia), se întinde între km 30+550 şi km 59+100 (28,55 km),  începe în zona localitatii Sînlazar (intersecţia cu drumul naţional DN19E) şi tranzitează o zonă de câmpie, între localităţile Mişca şi Chislaz, unde DN19E (Chiribiş - Salard - Biharia) a fost deviat în lungul autostrăzii, pe o lungime de 4,2 km.  

Traseul continuă la sud de localitatea Poclusa de Barcău, se înscrie din nou în lungul DN 19 E, între localităţile Sarsig şi Hauceşti şi intersectează DJ 767 (Tiglead - DN19E), la km 39+950.  

La km 40+980, traseul autostrăzii trece prin aria protejată Fegernic, pe o lungime de aproximativ l00 m, iar la km 41+319 intersectează DC42.   

Traseul autostrăzii ocoleşte la nord localitatea Fegernic, iar la km 48+500 se intersectează cu un drum local situat la sud de localitatea Sălard.  

În continuare, traseul autostrăzii se îndreaptă spre graniţa româno-ungară, intersectând DN 19 E, la km 55+100, drum naţional ce va fi deviat de la traseul existent pe o lungime de 1,8 km. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Contractul pentru construirea secţiunii Chiribiş-Biharia a Autostrăzii Transilvania va fi lansat din nou în licitaţie! CNAIR a transmis astăzi la ANAP, spre validare, documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia celor 28,55 km ai acestei secţiuni care face parte din Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

 
El a adăugat că perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de 6 luni iar cea pentru execuţia lucrărilor va fi de 18 luni.
 
„După validarea documentaţiei, CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă”, a completat Grindeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.