Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, acuză că în judeţul Timiş doar cele patru primării conduse de USR nu au primit bani de la Guvern prin ordonanţa adoptată vineri. ”Probabil că este gândit ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”, a transmis primarul. USR a acuzat alocarea pe criterii politice a banilor, dând mai multe exemple de primari USR care nu au primit finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Încă 1 miliard de lei a plecat din fondul de rezervă către primăriile din ţară şi tot pe criterii politice. Şi de această dată primarii USR nu au primit niciun leu. Timişoara - 0 lei alocaţi. Braşov - 0 lei alocaţi. Bacău - 0 lei alocaţi. Alba Iulia - 0 lei alocaţi. Câmpulung Muscel - 0 lei. Victoria, unde primăriţa USR a deschis un spital din donaţiile comunităţii - 0 lei”, a transmis, vineri seară, USR.
 
Formaţiunea anunţă că este a doua alocare de acest gen, după miliardul de lei împărţit de fostul prim-ministru Florin Cîţu în octombrie, după congresul intern.
”Atragem atenţia Guvernului României că şi locuitorii acestor municipii, ai oraşelor şi comunelor cu primari USR contribuie la bugetul de stat şi că politizarea alocărilor guvernamentale îi nedreptăţeşte. După ce plătesc taxe şi impozite statului şi ei au dreptul la dezvoltare. În judeţul Timiş, din 99 de localităţi, doar 4 nu au primit nimic. Toate cu primari USR. În judeţul Alba, toate localităţile au primit fonduri mai puţin una: Alba Iulia, condusă de primar USR. În judeţul Ialomiţa, niciuna din primăriile USR nu au primit fonduri. Situaţia este similară şi la Suceava şi în majoritatea judeţelor. Este răzbunarea coaliţiei toxice pe românii care au „îndrăznit” să voteze cu USR”, a mai transmis formaţiunea.
USR solicită criterii de transparenţă în ceea ce priveşte modul de alocare a banilor din fondul de rezervă.
 
”E vorba de banii tuturor românilor. Ne angajăm să nu politizam niciodată redistribuirea banilor pe care-i colectăm de la toţi cetăţenii, indiferent de votul lor. Indiferent câte piedici vor încerca să pună primarilor USR, am arătat că se poate face administraţie publică cu cinste, competenţă şi transparenţă, iar în 2024 vom fi în şi mai multe primării”, a mai tranamis USR.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Guvernul a alocat astăzi, din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localităţile din România. În judeţul Timiş, din 99 de comune, oraşe şi municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timişoara, Dumbrăviţa, Foeni şi Cenad. Coincidenţa coincidenţelor, tocmai cele patru primării din judeţ conduse de primari USR PLUS. Ce semnal vrea să transmită guvernul cetăţenilor din aceste patru localităţi bănăţene? Că sunt pedepsiţi pentru cum au votat la alegerile locale?”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Dominic Fritz.  
 
Primarul consideră că decizia este ”gândită ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”.  
 
”Să ştiţi că nu ne lăsăm descurajaţi. Şi mulţumim că ne amintiţi pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiţi într-un mod echitabil şi transparent pentru bunăstarea cetăţenilor, indiferent de opţiunile lor politice. Banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin şi din contribuţiile timişorenilor, dumbrăviţenilor, foenenilor şi cenădenilor. Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiş au fost votaţi şi cu voturile timişorenilor, dumbrăviţenilor, foenenilor şi cenădenilor. Ale cui interese reprezentaţi la Bucureşti, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu şi Ben Oni Ardelean?”, a mai transmis primarul.  
 
Guvernul a alocat, în şedinţa de vineri, peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.