Asociaţia Pro Infrastructură transmis, luni, că ritrmul de lucru pe A0 Sud este ”fără vlagă” şi ar putea determina ca inaugurarea pe segmentul DN5-DN4 să se prelungească către luna aprilie, deşi s-ar putea deschide circulaţia în luna martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Într-o nouă postare pe Facebook, Asociaţia Pro Infrastructură s-a referit şi la lotul 3 din A0m Sud.

”Aktor, cu paşi rapizi spre imposibil. Sâmbătă am filmat complet şi lotul 3 din Autostrada A0 Sud, între nodurile cu Autostrada A1 (Bâcu) şi DN6 (Bragadiru). Este greu la deal cu aktorii mici. După ce în mai-iulie 2023 au reuşit să urce într-o treaptă de viteză superioară, focul de paie s-a stins rapid şi din toamna trecută parcă urcă un munte pe serpentine într-a doua”, au transmis oficialii organizaţiei.

Potrivit acestora, lucrările ”abia dacă au trecut de 60% stadiu fizic când ei au termen contractual de finalizare... luna viitoare”.

”Aşa cum vă tot spunem de-un an de zile, nu-l vor respecta. Au acumulat cel puţin 9-10 luni de întârziere şi trebuie neapărat să le recupereze! Să pui în teren aproximativ 35% pe 18 kilometri de autostradă în 10 luni rămase din 2024 este foarte dificil chiar şi pentru un constructor serios şi puternic, darămite pentru grecii de la Aktor. Şi, dacă nu se vor mobiliza exemplar imediat, în următoarele 60-90 zile misiunea lor va deveni una imposibilă ca să fie dusă la capăt în 2024”, a mai transmis organizaţia.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Alsim Alarko pe A0 Sud, coming soon... Sâmbătă am filmat tot traseul Autostrăzii A0 între nodurile cu A2 şi DN5. Turcii erau în teren şi meştereau câte ceva dar au acest stil/ritm de lucru frustrant, fără vlagă, fără putere de accelerare, mutând muncitorii de la o zonă la alta a şantierului”, au scris, luni, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Aceştia afirmă că, ”deşi teoretic ar fi posibilă o inaugurare pe segmentul DN5-DN4 (Giurgiu-Olteniţa) la sfârşitul acestei luni, probabil că ne apucă binişor aprilie”.

”Iar pe DN4-A2 deschiderea nu va fi mai devreme de august deşi, iarăşi, cu puţin mai multă forţă şi extra chef, ar fi posibilă luna iulie. Dar dacă mobilizarea va fi nesatisfăcătoare nu este exclus să ne apuce toamna şi să ratăm complet sezonul estival...”, a mai transmis sursa citată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.