Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) a lansat miercuri un call center disponibil la numărul 0733.660.055 (cu tarif normal) şi o platformă online pentru clienţii cu poliţe încheiate la City Insurance, companie a cărei autorizaţie de funcţionare a fost retrasă de către Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) a lansat, miercuri, 29 septembrie, un call center disponibil la numărul 0733.660.055 (număr cu tarif normal) şi platforma online https://ghidcityinsurance.ro/ pentru sprijinirea clienţilor cu poliţe încheiate la City Insurance, companie a cărei autorizaţie de funcţionare a fost retrasă de către Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe fondul nerespectării de către asigurător a indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate. Membrii UNSICAR vin astfel în întâmpinarea clienţilor cu poliţe încheiate la City Insurance şi a păgubiţilor acestei companii cu două canale de comunicare care furnizează 24 de ore din 24 răspunsuri documentate privind diferitele situaţii în care clienţii se pot afla", a informat UNSICAR.

Call-center-ul poate fi accesat de orice client asigurat la City Insurance sau pagubit care ar urma sa isi recupere prejudiciile in baza unei polite de Asigurare emise de aceasta companie de asigurari, indiferent daca persoana respectiva este client al unui broker membru UNSICAR sau nu.

"Lansarea call center-ului şi a site-ului a fost un efort comun al tuturor membrilor UNSICAR. În proiect au fost implicaţi peste 20 voluntari din cadrul companiilor membre, voluntari care îşi propun să ofere cât mai multă claritate tuturor celor care ne apelează pe aceste două canale. Site-ul va fi in permanenţă actualizat cu cele mai noi informaţii astfel încât clienţii să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză", spune Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR. 

UNSICAR consideră că brokerii pot contribui decisiv la creşterea gradului de protecţie a românilor şi a afacerilor din România, prin produse de asigurări adaptate diverselor riscuri la care sunt expuşi, dar şi prin acţiuni concrete de asistenţă în caz de daună sau consultanţă în situaţii dificile, cum este cazul City Insurance.

Ponderea poliţelor facultative gestionate de brokerii de asigurari în ultimii ani a crescut, ajungând la aproape 49% la finele anului 2020, de la 41% în 2016, în condiţiile în care volumul de prime brute intermediate a crescut constant în această perioadă.

La nivelul pieţei, brokerii deţin o pondere de 65% din volumul primelor subscrise, cifra fiind în creştere în ultimii ani, conform datelor de la finele primului trimestru al acestui an. 

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR), organizaţie înfiinţată în anul 2000, reprezintă 80 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune şi de pregătire profesională. UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizaţie internationala înfiinţată in 1937 care reuneşte asociaţiile profesionale naţionale ale intermediarilor în asigurări si care este principalul partener de dialog cu intermediarii de asigurari pentru pentru institutiile europene de reglementare.

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.