Bicicliştii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic, iar în anul 2022 un biciclist îşi pierde viaţa la fiecare 2 zile pe şoselele din România, arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Anul trecut s-au produs peste 600 de astfel de accidente, soldate cu decesul a 163 de persoane, rănirea gravă a 441 şi rănirea uşoară a altor 22 de persoane, potrivit datelor Poliţiei Române, citate de UNSAR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bicicliştii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic, din cauza expunerii directe la factorii de mediu, a lipsei protecţiei la impact şi a stabilităţii reduse a acestui tip de vehicule. Toate aceste aspecte determină o gravitate sporită a consecinţelor unui eventual accident. Astfel, din păcate, anul trecut s-au produs peste 600 de astfel de accidente, soldate cu decesul a 163 de persoane, rănirea gravă a 441 şi rănirea uşoară a altor 22 de persoane, potrivit datelor Poliţiei Române”, arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

De asemenea, în 2022 s-au înregistrat peste 3.500 de accidente uşoare cu biciclişti, cu sau fără vinovăţia conducătorilor vehiculelor, din care a rezultat rănirea uşoară a 3.586 de persoane.

„Acestea nu sunt simple statistici – ele înseamnă vieţi pierdute, familii destrămate şi un viitor întrerupt mult prea devreme. Este, deci, cu atât mai important să fim cât mai atenţi în trafic, dar şi să apelăm la soluţii adecvate de protecţie, precum poliţele de asigurare”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Dacă accesul la mobilitate urbană are un preţ ataşat, atunci cu siguranţă acela nu poate fi plătit dând la schimb vieţi omeneşti. Astfel, pentru că ne dorim o lume fără accidente rutiere şi mai ales o ţară fără victime pe şosele, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare a pus bazele Coaliţiei pentru Siguranţă Rutieră. Cu această ocazie, reluăm invitaţia de a se alătura acestui demers comun adresată tuturor instituţiilor şi organizaţiilor care îşi doresc un viitor mai sigur.

„Coaliţia este un proiect de ţară care aduce laolaltă organizaţii diverse, companii şi autorităţi, cu un singur scop: creşterea nivelului de siguranţă pe şoselele din România şi reducerea numărului de victime ale accidentelor auto”, a precizat Claudiu Sofron, specialist asigurări auto în cadrul UNSAR.

Instituţiile, organizaţiile sau persoanele fizice care îşi doresc să contribuie la crearea unui viitor mai sigur pe şosele sunt invitate să se alăture acestei iniţiative, completând formularul dedicat de pe site-ul Coaliţiei, www.pentrusigurantarutiera.ro.  

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asiguratorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.