Uniunea Europeană şi guvernul regional flamand al Belgiei vor investi împreună 1,5 miliarde de euro în firma belgiană de tehnologie de cipuri Imec, potrivit guvernului flamand, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imec va folosi investiţia pentru a-şi extinde instalaţia de testare ”în cameră curată”, cu cele mai avansate echipamente şi procese, a spus compania într-un comunicat.

”Ştim că ne vom primi banii înapoi, nu numai în euro, ci şi în dividende ale societăţii”, a declarat vineri ministrul-preşedinte flamand Jan Jambon, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul belgian Alexander De Croo.

Von der Leyen, care se afla în vizită la Imec, a subliniat poziţia UE conform căreia ar trebui să-şi reducă riscurile legate de lanţurile de aprovizionare pentru cipuri.

Deşi Von der Leyen nu a abordat în mod direct restricţiile planificate de China asupra exporturilor de metale strategice utilizate pe scară largă în industria semiconductoarelor, ea a spus că UE ar trebui să îşi reducă dependenţa ”de prea puţini furnizori din Asia de Est”.

La începutul acestei săptămâni, UE şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile Chinei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.