Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Na miercuri după-amiază, din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasica a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SN Nuclearelectrica SA a transmis Bursei de Valori Bucureşti că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în după-amiaza zilei de 19 octombrie 2022.  

Incidentul s-a produs din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.  

”Specialiştii CNE Cernavodă investighează, în vederea remedierii, cauza care a condus la deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda de la Sistemul Energetic National. Deconectarea automata a Unităţii 1 CNE Cernavoda de la Sistemul Energetic National, precum si lucrarile de remediere nu au impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului unitatii, populatiei si mediului inconjurator”, a transmis compania.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.