Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza unei avarii apărute în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară, potrivit Nuclearelectrica. ”Deconectarea automată a Unităţii 1 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, a arătat sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nuclearelectrica SA a anunţat, într-o informare transmisă Bursei de Valori Bucureşti şi Autorităţii de Supraveghere Financiară, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional marţi după-amiază, din cauza unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.
 
”Specialiştii CNE Cernavodă investigheaza cauza care a condus la deconectarea automată a Unităţii 1 de la SEN. Deconectarea automată a Unităţii 1 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului îin astfel de situatii. În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situaţii. Deconectarea automată a Unităţii 1 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, a arătat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.