Unilever a anunţat joi că achiziţia Betty Ice a fost finalizată, după semnarea acordului celor două părţi în ianuarie 2018, în condiţiile în care Consiliul Concurenţei din România a aprobat acordul în baza angajamentelor asumate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie, Consiliul Concurenţei a anunţat că Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional, pentru a putea prelua Betty Ice, cel mai mare producător autohton de îngheţată.

Betty Ice, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro, deţine o fabrică în Suceava şi are peste 180 de chioşcuri de îngheţată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajaţi în România.

Divizia de îngheţată din cadrul Unilever România şi Betty Ice vor opera împreună, iar Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, va continua să conducă această afacere în calitate de director general, potrivit companiei.

”Achiziţia s-a încheiat şi suntem bucuroşi să întâmpinăm brandul Betty Ice în familia noastră. Schimbările pe care le-am agreat cu Consiliul Concurenţei vor avea impact asupra afacerii noastre, însă misiunea noastră este de a ne servi consumatorii, astfel că vom respecta decizia şi ne vom concentra pe planul nostru de creştere sustenabilă”, a spus Managing Director Unilever South Central Europe, James Simmons.

Operaţiunile celor două companii vor continua în timp ce va fi derulat procesul de integrare, iar termenii financiari ai tranzacţiei rămân nedivulgaţi, în baza unui acord comun, potrivit companiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.