UniCredit Bank şi MoneyGram au lansat marţi un nou serviciu internaţional de transfer bancar, care permite românilor să trimită şi să primească bani, din străinătate, la orice bancomat UniCredit Bank sau dispozitiv bancar multifuncţional Non Stop Banking (BNA), au anunţat marţi cele două companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul, lansat pentru prima dată pe piaţa românească, permite clienţilor să trimită şi să primească bani 24/7.

"Colaborarea cu UniCredit aduce clienţilor români un serviciu unic de transfer de bani, astfel că acum pot retrage numerar din orice bancomat al UniCredit folosind propriul card de debit, fără a mai fi nevoie să aştepte la ghişeu. Prin toţi aceşti paşi mici, prin fiecare partener şi serviciu nou introdus în România, ne apropiem de scopul nostru de a simplifica transferurile de bani ", a declarat Head of Key Partnerships Southern Europe MoneyGram International, Radu Pojoga.

Astfel, potrivit companiei, clienţii MoneyGram posesori ai unui card de debit UniCredit Bank pot merge direct la un ATM sau la un dispozitiv bancar multifuncţional Non Stop Banking pentru a ridica banii primiţi din străinătate.

Clienţii care nu au card de debit UniCredit sau un cont bancar pot merge într-o sucursală a băncii pentru a primi un cod de bare care poate fi utilizat la BNA timp de până la şase luni pentru toate tranzacţiile MoneyGram ulterioare.

Pentru a trimite bani, atât clienţii, cât şi cei care nu sunt clienţi ai băncii UniCredit se prezintă iniţial la o sucursală UniCredit Bank, pentru a preînrola beneficiarii cărora doresc să le trimită bani.

Ulterior, efectuează tranzacţia la ATM sau BNA folosindu-şi cardul de debit sau un cod de bare obţinut în sucursală.

Potrivit Băncii Mondiale, peste 3,5 de miliarde de dolari au fost trimise în România în 2016. Aceasta reprezintă 1,7% din PIB-ul ţării. Peste 937 de milioane au fost trimise din Italia, 740 de milioane de dolari din Spania şi 422 de milioane de dolari din Germania. Valoarea medie a unui transfer internaţional de bani este de 330 de dolari.

UniCredit Bank este parte a grupului UniCredit şi este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

MoneyGram este un furnizor global de servicii de transfer al banilor, fiind recunoscut la nivel internaţional ca o conexiune financiară între prieteni şi membrii familiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.