Subsidiara din România a băncii italiene Unicredit Bank a anunţat marţi lansarea unui credit ipotecar pentru achiziţia imobilelor cu eficienţă energetică ridicată, noua ofertă propunând clienţilor persoane fizice o soluţie de finanţare, la o dobândă similară cu cea a creditului Prima Casă, pentru achiziţia de locuinţe construite după 1 ianuarie 2000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O altă condiţie este ca locuinţa să deţină certificat de eficienţă energetică de tip A sau B+.

Facilitatea din România este un produs al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în cooperare cu Fondul Global de Mediu (GEF) şi Fondul Internaţional de Cooperare şi Dezvoltare din Taiwan (TaiwanICDF), potrivit Unicredit.

Clienţii pot avea acces la o valoare mai redusă a ratei lunare, comparativ cu alte credite cu ipotecă ale UniCredit, inclusiv faţă de ofertele din programul Prima Casă, potrivit băncii.

”Un exemplu comparativ de rată lunară pentru un credit ipotecar în valoare de 200.000 lei, pe o perioadă de 30 de ani arată o rată de 987 lei pentru Creditul verde (DAE 4,43%), 1.002 lei pentru Credit Prima Casă şi 1.127 lei pentru Credit Ipotecar pentru Achiziţie (DAE 5,63%)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.