Agenţia Naţiunilor Unite pentru ajutorarea copiilor a lansat un proiect pilot care foloseşte Ethereum minat de gameri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unicef recrutează fani ai jocurilor pe calculator care să „împrumute” din puterea de procesare a plăcilor video folosite pentru jocuri în scopul minării de Ethereum – cea mai populară monedă virtuală după BitCoin.

Proiectul, care se află abia în prima fază de testare, generând până acum aproximativ 900 de euro, face parte dintr-un efort mai larg al agenţiilor ce ţin de Naţiunile Unite de a găsi întrebuinţări pentru blockchain – tehnologia care stă la baza monedelor virtuale.

Blockchain-ul ţine o evidenţă partajată a tranzacţiilor în cadrul reţelei de calculatoare care participă la proces. Această tehnologie este cheia tranzacţiilor financiare fără intermediari, precum bănci ori servicii gen Western Union.

World Food Programme, o altă agenţie a Naţiunilor Unite, a folosit deja un sistem bazat pe Ethereum şi autentificarea prin scanare oculară pentru a livra vouchere de mâncare în valoare totală de 1,4 milioane de dolari în supermarket-urile din taberele de refugiaţi din Iordania, unde se găsesc aproximativ 10.000 de sirieni.

Prin folosirea tehnologiei blockchain, agenţiile din cadrul Naţiunilor Unite, precum Unicef şi WFP, au identificat trei avantaje majore: mijloace mai simple şi mai rapide de donare, transparenţă mai mare a tranzacţiilor şi rezolvarea problemelor ce ţin de contractarea intermediarilor.

Pe de o parte, serviciile UN nu ar mai trebui să plătească 3,5% din sumele donate care sunt reţinuţi de firmele care intermediază transferurile de bani. Pe de altă parte, ar fi eliminată corupţia, care contribuie anual la pierderea a 30% din bugetul UN pentru întrajutorare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.