Societatea Nestlé Hungária va crea 250 de noi locuri de muncă la locaţia sa din Bük, printr-o investiţie de extinderea capacităţii în valoare de 140 de miliarde de forinţi (350,6 de milioane de euro) - a anunţat ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, conform MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului ministerului, ministrul a afirmat că centrul din Europa Centrală şi de Est al producţiei de hrană pentru animale al companiei elveţiene se află în Ungaria, unde această dezvoltare va creşte producţia cu 30% şi se preconizează creşterea ratei de export de la 90% în prezent la peste 95%.

Ministrul a afirmat că, în pofida circumstanţelor extrem de dificile, economia ungară a realizat anul trecut o triplă performanţă, întrecând nivelul record la investiţii, la export şi în privinţa locurilor de muncă.

“Economia ungară este suficient de puternică pentru a trece peste condiţiile cele mai dificile şi pentru a obţine un triplu rezultat record”, a adăugat el.

Péter Szijjártó a precizat că războiul nu pare să se termine, iar sancţiunile vor continua să-şi exercite impactul negativ, astfel nici anul 2023 nu va fi uşor, guvernul însă nu va renunţa la obiectivele sale de bază în materie de politică socială şi economică, cum ar fi ocuparea deplină a forţei de muncă şi impozitele reduse.

Acestea – a spus el – pot asigura menţinerea ritmului investiţiilor, care, la rândul său, reprezintă garanţia că Ungaria va evita recesiunea sau cel puţin stagnarea ce se manifestă la nivel european.

El a calificat drept un succes istoric faptul că numărul persoanelor angajate în Ungaria depăşeşte 4,7 milioane de mai bine de jumătate de an şi că niciodată nu au fost atât de puţine persoane în căutarea unui loc de muncă ca anul trecut – 238 000 faţă de aproape 600 000 în 2010.

Ministrul a reamintit că în “anul negru” 2022, recordul de investiţii a fost doborât din nou, cu 2 600 de miliarde de forinţi (6,51 miliarde de euro), în condiţiile în care cea mai mare investiţie a tuturor timpurilor va fin lansată doar anul acesta.

În legătură investiţia companiei Nestlé, ministrul a precizat că Ungaria ocupă locul 13 în clasamentul mondial al exporturilor de hrană pentru câini.

El a spus că industria alimentară, care include şi producţia de hrană pentru animale de companie, a crescut cu 46% până în octombrie anul trecut.

În Ungaria activează aproximativ 900 de companii de origine elveţiană, cu peste 31 000 de persoane angajate – a subliniat Péter Szijjártó.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.