O companie multinaţională specializată în tehnologii avansate anunţă realizarea unui scanner fix, care foloseşte nanotehnologie şi care, combinând scanarea electronică cu reconstrucţia imaginilor 3D, permite detectarea articolelor interzise de toate tipurile, de la explozibili şi cuţite, până la arme dezasamblate ale căror piese sunt împrăştiate în mai multe genţi. Sistemul, pentru care compania intenţionează să obţină certificarea până la finele anului viitor, oferă operatorului instrucţiuni imediate în legătură cu o posibilă ameninţare care implică bagajul de mână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Scannerul Helixview dezvoltat de o companie specializată în  Big Data, Inteligenţă Artificială, securitate cibernetică şi tehnologie cuantică este un scaner fix compact şi uşor care combină un sistem electronic de scanare cu raze X, bazat pe nanotehnologie, cu un sistem de reconstrucţie a imaginii 3D. 
„Cu această soluţie instalată la punctele de control de securitate, pasagerii nu vor mai fi nevoiţi să scoată obiecte din bagajul de mână. Tehnologia utilizată detectează articole interzise de toate tipurile, de la explozibili şi cuţite, până la arme dezasamblate ale căror piese sunt împrăştiate în mai multe genţi. Sistemul oferă operatorului instrucţiuni imediate în legătură cu o posibilă ameninţare care implică bagajul de mână”, transmite compania multinaţională Thales care a realizat scannerul. 
Conform creatorilor dispozitivului, scannerul este mai puţin voluminos şi mult mai uşor, ajutând astfel aeroporturile să optimizeze spaţiul de care dispun. Aparatul are un mecanism simplu şi fix, fără niciun element rotativ, iar orice ajustare sau schimbare de piese se poate face rapid şi uşor.
Compania producătoare intenţionează certificarea noului tip ce scanner până la sfârşitul anului 2023.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.