Asociaţia pentru protectia consumatorilor APCONS acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că nu a declanşat până în prezent un control amănunţit al firmei de asigurare Euroins, în urma unor sesizări primite de asociaţie, şi susţine că ar putea exista legături personale între asigurător şi directorul departamentului de control al ASF, Florin Golovatic, potrivit unui comunicat publicat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

News.ro a solicitat ASF o poziţie oficială în legătură cu aceste acuzaţii. Până la ora redactării acestui articol, reprezentanţii ASF nu au avut nicio reacţie oficială.

ASF a decis în cazul Euroins declanşarea procedurii de redresare financiară în octombrie 2015, iar autoritatea consideră că asigurătorul a realizat toate măsurile scadente în 30 septembrie 2016 pe care şi le-a asumat în planul de redresare, existând premise pentru ieşirea din procedura de redresare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

APCONS susţine că a cerut ASF să declanşeze un control amănunţit la Euroins, după ce a primit numeroase sesizări privind posibile încălcări ale legii, dar nu a fost luată nicio măsură.

“Am sesizat oficial ASF-ul, am transmis şi documentele primite din partea păgubiţilor RCA care reclamă aceste abuzuri, însă nu se întâmplă absolut nimic. Este posibil ca între domnul Golovatic şi societatea Euroins să existe nişte relaţii de ordin personal, care să întârzie luarea unor măsuri în relaţia cu această societate de asigurări”, a declarat preşedintele APCONS, Vasile Cazan.

Cazan a avertizat că, dacă ASF ezită să declanşeze un control în baza sesizărilor şi probelor transmise, fără a motiva temeinic această decizie, asociaţia ar putea sesiza şi alte instituţii care pot cerceta conducerea ASF pentru posibile infracţiuni.

Reclamaţiile primite de APCONS din partea consumatorilor fac referire la mai multe presupuse abuzuri din partea Euroins, legate în special de neachitarea despăgubirii în termenul legal pe zona de RCA, diminuarea devizului de reparaţii fără a prezenta justificări tehnice sau legale şi nerespectarea prevederilor legale privind termenul de efectuare a constatărilor de daune.

În plus, potrivit asociaţiei, consumatorii consideră că asigurătorul subevaluează, în unele cazuri, valoarea de piaţă a autovehiculului, păgubiţii RCA primind astfel o valoare semnificativ mai mică decât cea cuvenită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.