Un om de afaceri din Emiratele Arabe Unite a plătit 4,9 milioane dolari pentru o plăcuţă de înmatriculare a autovehiculului care avea trecută cifra 1, la o licitaţie care a avut loc sâmbătă seara în Sharjah, unul dintre cele şapte emirate ale statului arab, relatează Gulf News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul Arif Ahmad Al Zarouni a câştigat licitaţia, care a pornit de la preţul de 1 milion de dirhami,  moneda Emiratelor Arabe Unite, oferind 18 milioane de dirhami, echivalent cu 4,9 milioane de dolari. 

"Am participat la licitaţia plăcuţelor de înmatriculare doar ca să obţin plăcuţa cu numărul 1. Ambiţia mea a fost întotdeauna să fiu numărul 1", a afirmat Al Zaroun, care a susţinut că era pregătit să ofere orice sumă pentru a obţine plăcuţa de înmatriculare dorită. 

Miliardarii din Emirate au investit masiv în ultimii ani la bursă, pe piaţa de artă şi în imobiliare, însă ultima distracţie la modă este plata unor averi pentru a avea dreptul să deţină plăcuţe speciale de înmatriculare pentru maşinile lor de lux. 

În total, la licitaţia de sâmbătă seara au fost vândute 60 de numere speciale de înmatriculare pentru suma totală de 50 de milioane de dirhami (13,6 milioane de dolari), potrivit Gulf News. 

În ultimii ani au fost organizate mai multe licitaţii de plăcuţe de înmatriculare speciale în cele mai importante oraşe ale Emiratelor Unite -  Dubai şi Abu Dhabi.

Recordul a fost înregistrtat în februarie 2008, când o plăcuţă de înmatriculare care avea de asemenea cifra 1 a fost adjudecată la o licitaţie pentru circa 14 milioane de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.