Un judecător a emis vineri o hotărâre prin care respinge cererea Comisiei Federale pentru Comerţ de a opri Meta Platforms să cumpere producătorul de conţinut de realitate virtuală Within Unlimited, respingând temerile autorităţii de reglementare că acordul ar reduce concurenţa pe piaţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul intentat în decembrie, pentru a decide dacă Meta poate merge mai departe cu preluarea de o valoare relativ mică, a fost văzut ca un test pentru tentativa FTC de a îmăiedica ceea ce consideră o practică a companiei de a achiziţiona potenţiali rivali mici pentru a domina o piaţă, în acest caz pieţele în curs ale dezvoltării virtuale şi realităţii augmentate.

Hotărârea a fost emisă într-o formă sigilată la începutul acestei săptămâni.

Versiunea publicată vineri seara a fost redactată.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că proprietarul Facebook şi Instagram este ”mulţumit că Curtea a respins moţiunea FTC de a bloca achiziţia Within. Aşteptăm cu nerăbdare să încheiem tranzacţia în curând”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

FTC nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.