Un judecător de la Vatican a ordonat sâmbătă ca 10 persoane, între care un cardinal italian, să fie judecate pentru delicte financiare, între care delapidare, spălare de bani, fraudă, extorcare şi abuz în serviciu, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între persoanele inculpate se află cardinalul Angelo Becciu, precum şi foşti şefi ai diviziei pentru informaţii financiare a Vaticanului şi doi brokeri italieni implicaţi în achiziţia de către Vatican a unui imobil îm zona de lux a Londrei.

Becciu, pe care papa Francisc l-a concediat anul trecut şi care şi-a susţinut mereu nevinovăţia în timpul unei investigaţii de doi ani, a deveni cel mai înalt oficial al bisericii de la Vatican inculpat pentru ilegalităţi financiare financiare.

Potrivit legii bisericii, papa a aprobat personal decizia judecătorului de a-l investiga şi inculpa pe Becciu.

Acuzaţiile împotriva acestuia includ delapidare şi abuz în serviciu. O femeie care a lucrat pentru Becciu este acuzată de delapidare.

Brokerii italieni Gianluigi Torzi şi Raffaele Mincione au fost inculpaţi pentru delapidare, fraudă şi spălare de bani.

Torzi, pe numele căruia magistraţii italieni au emis un mandat de arestare în aprilie, a fost acuzat şi de extorcare.

Ambii brokeri au negat acuzaţiile.

Patru companii asociate cu inculpaţii, două din Elveţia, una din Statele Unite şi una din Slovenia, au fost puse sub acuzare la rîndul lor.

Procesul va începe pe 27 iulie, la Vatican, se arată într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.