Un judecător american a acceptat joi o solicitare făcută de Amazon.com pentru blocarea temporară a contractului de până la 10 miliarde de dolari atribuit de Pentagon grupului Microsoft pentru servicii de cloud computing, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amazon a depus cererea în luna noiembrie a anului trecut, acuzând că preşedintele Donald Trump, care a criticat deschis compania şi pe fondatorul acesteia, Jeff Bezos, şi-a exercitat influenţa pentru a împiedica atribuirea contractului către aceasta.

Bezos deţine şi publicaţia Washington Post, care scrie articole critice la adresa lui Donald Trump şi care a fost deseori ţinta nemulţumirilor exprimate public de către preşedinte.

Judecătoarea Patricia Campbell-Smith a dat un ordin temporar de blocare, dar nu şi-a publicat opinia în scris. Ea a mai ordonat Amazon să depună 42 de milioane de dolari, în eventualitatea în care ordinul de blocare se va dovedi a fi eronat.

Pentagonul a anunţat anterior că intenţionează să înceapă vineri activităţile în cadrul contractului.

Acţiunile Amazon erau în stagnare în urma informaţiilor, iar cele ale Microsoft în scădere cu 0,4%.

În cadrul procesului, Amazon a cerut instanţei, în ianuarie, să oprească execuţia contractului, cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI)

Contractul are rolul să ofere armatei un acces mai bun la date şi tehnologie, din regiuni izolate.

Pentagonul a refuzat joi să comenteze, dar secretarul pentru Apărare, Mark Esper, a negat orice părtinire şi a spus că Pentagonul a atribuit corect contractul, fără nicio influenţă din afară.

Microsoft a anunţat într-un comunicat că este dezamăgit de întârziere, dar a adăugat:”Avem încredere în Departamentul Apărării şi credem că faptele vor arăta că au condus un proces detaliat, amănunţit şi corect”.

Amazon nu a răspuns imediat solicitărilor de informaţii.

La începutul acestei săptămâni, divizia de cloud computing a Amazon, Amazon Web Services, a anunţat că va solicita depoziţii din partea lui Trump şi a lui Esper, în proces, pentru a stabili dacă preşedintele încearcă să dezavantajeze Amazon în legătură cu contractul.

Amazon solicită şi audierea altor oficiali implicaţi în luarea deciziei şi acuză că Trump a mai intervenit în mod incorect în decizii guvernamentale.

Judecătoarea a cerut Amazon şi Pentagonului să o informeze până pe 27 februarie în legătură cu ce părţi ale opiniei sale pot fi făcute publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.