Un grup bipartizan din Congresul Statelor Unite a prezentat, marţi, un nou proiect de măsuri pentru susţinerea economiei afectate de pandemia de coronavirus, în valoare de 908 miliarde de dolari, în încercarea de a debloca negocierile dintre democraţi şi republicani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul nu a fost redactat încă sub formă de lege şi nici nu beneficiază încă de sprijinul administraţiei Trump, al preşedintelui ales Joe Biden sau al liderilor Senatului şi Camrei Reprezentanţilor.

Însă, proiectul este susţinut de un grup de conservatori şi de moderaţi care afirmă că propunerea va atrage ambele laturi ale Congresului.

Congresul mai trebuie să adopte în decembrie uriaşul proiect de buget, în caz contrar existând riscul blocării activităţii agenţiilor guvernamentale, începând din 12 decembrie.

Dacă proiectul referitor la măsurile legate de impactul pandemiei va atrage susţinere în zilele următoare, acesta ar putea fi ataşat proiectului de buget sau să urmeze o cale separată.

În acest an au fost acordate ajutoare legate de coronavirus în valoare de 3.000 de miliarde de dolari, care au inclus măsuri de stimulare economică şi fonduri pentru produse medicale.

Proiectul ar oferi ajutoare de urgenţă până pe 31 martie, inclusiv 228 de miliarde de dolari pentru hoteluri, restaurante şi alte afaceri mici.

Autorităţile statelor şi cele locale vor primi ajutoare directe, prin intermediul programului propus, au spus parlamentarii.

Operatorii aerieni ar primi 17 miliarde de dolari pe parcursul a patru luni, pentru plata salariilor, în cadrul unui ajutor de 45 de miliarde de dolari pentru sectorul transporturilor, care mai include aeroporturi, autobuze şi serviciul feroviar pentru pasageri Amtrak, au spus două surse apropiate situaţiei.

Senatorul republican Mitt Romney a declarat că, pe ansamblu, proiectul include 560 de miliarde de dolari fonduri redirecţionate de la legea CARES adoptată în martie, iar restul de 348 de miliarde de dolari vor fi fonduri noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.