Fondul de investiţii sud-african Growthpoint Properties va deveni acţionar principal al companiei de investiţii Globalworth până pe 31 decembrie 2017, prin cumpărarea unui pachet de acţiuni de 26,9% în cadrul fondului imobiliar cu afaceri extinse în România, pentru 186,4 milioane de euro, au anunţat cele două companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, controlată în prezent de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a fost de acord să vândă către Growthpoint o participaţie de 26,9%, care va fi plătită până la 31 decembrie 2017.

Preluarea noului pachet de acţiuni va ajuta Growthpoint să-şi majoreze cota în cadrul capitalul social al fondului de investiţii deţinut de grecul Papalekas până la 27,7%, ceea ce înseamnă că fondul sud-african va deţine 25,3 milioane de acţiuni.

Tranzacţia se va încheia după ce va primi aprobarea băncii centrale a Africii de Sud, dar şi aprobarea acţionarilor Globalworth, care deţin peste 75% din acţiunile implicate în tranzacţie.

Ioannis Papalekas va continua să deţină 25,7% din Globalworth.

Compania de investiţii în imobiliare Globalworth, cu afaceri importante pe piaţa românească, în special în zona Capitalei, a obţinut anul trecut un profit operaţional net de 28,4 milioane de euro, triplu faţă de cele 12,9 milioane de euro din anul precedent, şi a devenit cel mai mare proprietar de clădiri de birouri clasa „A”.

Profitul EBITDA (îna­inte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) al companiei, care este listată la Bursa de la Londra, a fost de 66,3 milioane euro, faţă de 23,6 milioane euro în 2014.

Valoarea evaluată a portofoliului a crescut la 931,1 milioane de euro, un avans de 55% faţă de 2014.

De asemenea, în primul trimestru din 2016, Globalworth a finalizat construcţia Globalworth Tower, a doua clădire ca înălţime din Bucureşti, şi a crescut la peste 85% gradul mediu de ocupare a suprafeţei comerciale închiriabile.

De la momentul înfiinţării companiei, în februarie 2013, investiţiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiţi pe finalizarea achiziţiei a patru clădiri de birouri clasa “A” în Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.