Comisia Europeană va acorda aproape 41 de milioane de euro prin intermediul programului de cercetare şi inovare al UE, Orizont 2020, pentru a sprijini nouă proiecte care vizează găsirea de soluţii inovatoare în materie de securitate cibernetică şi de protecţie a vieţii private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comisia a anunţat astăzi, 20 mai, că va angaja aproape 41 de milioane de euro prin intermediul programului Orizont 2020, programul de cercetare şi inovare al UE, pentru a sprijini nouă proiecte care vizează găsirea de soluţii inovatoare în materie de securitate cibernetică şi de protecţie a vieţii private", a informat CE.

Cinci dintre aceste noi proiecte se vor concentra pe soluţii de securitate cibernetică şi de protecţie a vieţii private destinate cetăţenilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri). Celelalte patru proiecte vor contribui la îmbunătăţirea unor sisteme de securitate critice, cum ar fi infrastructurile de sănătate şi sistemele de transport multimodal. În plus, 21 de proiecte vor fi finanţate prin Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), programul european pentru reţele şi infrastructuri, care acoperă şi sectorul digital.

"Cu un total de 7,6 milioane de euro, aceste din urmă proiecte vor consolida capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, pentru ca aceasta să fie mai bine pregătită şi să contracareze mai eficient ameninţările şi incidentele cibernetice. De exemplu, trei spitale din Croaţia şi Letonia îşi vor spori gradul de pregătire prin implementarea unor îmbunătăţiri tehnice şi organizatorice, iar în Italia va fi înfiinţat un centru de schimb de informaţii şi de analiză (ISAC) pentru sectorul aviaţiei", precizează CE.

Sprijinul pentru noile proiecte face parte din angajamentul UE de a construi o cultură şi capacităţi solide de securitate cibernetică, pentru a rezista şi a răspunde la viitoarele ameninţări şi atacuri cibernetice. Informaţii despre proiectele din domeniul securităţii cibernetice finanţate de UE sunt disponibile pe site-ul CE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.