UBS a obţinut acordul temporar al autorităţilor de reglementare antitrust din UE pentru a finaliza achiziţia Credit Suisse, dar va trebui totuşi să solicite aprobarea conform regulilor UE privind fuziunile, a declarat marţi. Comisia Europeană, tansmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UBS salvat Credit Suisse luna trecută, printr-o fuziune concepută şi finanţată de autorităţile elveţiene.

Conform regulilor Uniunii Europene privind fuziunile, companiile pot finaliza tranzacţii numai după ce au obţinut aprobarea antitrust a UE sau se pot confrunta cu amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri totală.

Autoritatea antitrust al UE a declarat că băncile elveţiene au cerut o scutire de la această obligaţie.

”La cererea UBS şi a Credit Suisse, Comisia a acordat o derogare de la obligaţie, pe baza articolului 7 alineatul (3) din Regulamentul UE privind concentrările economice. Comisia a constatat că cerinţele pentru o derogare au fost îndeplinite şi, prin urmare, a aprobat, la 4 aprilie 2023, cererea de derogare, cu anumite condiţii”, a declarat Comisia într-un e-mail către Reuters.

Băncile nu au depus încă în mod oficial o cerere de aprobare a tranzacţiei de către UE. O astfel de cerere ar demara o analiză preliminară de 25 de zile lucrătoare pentru tranzacţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.