Twitter va extinde o funcţia de testare care permite utilizatorilor să semnaleze conţinut înşelător pe platforma sa de socializare în Brazilia, Spania şi Filipine, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a introdus testul pilot al acestei funcţii în august anul trecut, ca parte a efortului său de a reduce dezinformarea pe platforma sa.

Funcţia a fost testată pentru prima dată în Statele Unite, Australia şi Coreea de Sud. De când a fost anunţată pentru prima dată, Twitter a spus că a primit aproximativ 3 milioane de rapoarte de la utilizatori care au folosit-o pentru a semnala tweet-uri despre care ei consideră că încalcă politicile sale.

Gigantul reţelelor sociale a lansat anul trecut un alt program numit Birdwatch, care le permite participanţilor să scrie note şi să ofere context suplimentar tweet-urilor înşelătoare, deşi acele note sunt păstrate pe un site separat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.