Twitter pregăteşte o ofertă de obligaţiuni convertibile în valoare de 1 miliard de dolari, a anunţat compania miercuri, la o zi după ce informaţia că acţiunile sale vor fi incluse joi în indicele bursier american S&P 500 au dus la creşterea acestora cu 5%, la cel mai ridicat nivel din peste trei ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obligaţiunile convertibile dau deţinătorilor dreptul să le schimbe cu acţiuni, la un anumit preţ prestabilit, oferind companiei emitente posibilitatea să reducă dobânzile.

În acest an au avut loc 22 de oferte de obligaţiuni convertibile ale unor companii de tehnologie, cu o valoare totală de aproape 9 miliarde de dolari, potrivit datelor Reuters.

”Preţul acţiunilor Twitter şi-a revenit faţă de nivelul la care se afla anul trecut...creşterea acţiunilor ar putea da investitorilor un motiv ca cel puţin să analizeze această ofertă”, a spus Kim Forrest, manager de portofoliu senior la Fort Pitt Capital Group în Pittsburgh.

Twitter profită de avansul cererii ridicate pentru obligaţiuni convertibile, care permite investitorilor o modalitate protejată de pierderi de a investi în acţiuni ale operatorului reţelei de socializare.

Acţiunile Twitter ar trebui să crească la 77,64 dolari pe unitate înainte ca investitorii să aibă dreptul să convertească obligaţiunile în acţiuni.

Miercuri, acţiunile Twitter au fost tranzacţionate în jurul valorii de 40 de dolari pe unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.