Reţeaua socială Twitter a folosit în premieră noile etichete pentru informaţii false pentru a marca în acest fel postările preşedintelui Statelor Unite Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două postări pe Twitter ale lui Donald Trump au fost marcate pentru prima oară cu eticheta “potenţial înşelător” pe care Twitter a început să o folosească la începutul acestei luni, dar nu a avut până acum curajul să verifice şi ceea ce scrie preşedintele Statelor Unite.

Trump pretindea în cele două postări că votul prin corespondenţă, în special cel care urmează a fi implementat în California, va fi substanţial fraudat. El susţine că vor fi sparte cutiile poştale, iar buletinele de vot vor fi înlocuite cu unele printate ilegal.

Sub cele două postări a fost adăugat un link ce duce utilizatorul către o pagină în care se explică de ce sunt considerate “potenţial înşelătoare” şi se oferă mai mult context preluat din informările oficiale legate de votul prin corespondenţă.

Susţinătorii lui Donald Trump, în frunte cu şeful de campanie, Brad Parscale, critică decizia Twitter, spunând că reţeaua socială se aliază cu platformele de verificare a informaţiilor care aparţin acelei părţi a presei care se ocupă cu ştirile false.

Donald Trump acuză Twitter, într-o serie de noi postări, că se implică acum în campania electorală şi cenzurează libera exprimare.

De partea cealaltă, mulţi consideră că Twitter ar fi trebui să facă mai de mult şi mai frecvent acest lucru, făcând trimitere inclusiv la unele postări ale lui Trump legate de COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.